Sneakers onder trouwjurk: een nieuwe trend?

Blauwe Adidas-sneakers die vanonder een witte trouwjurk komen flitsen: ook daarmee stal Marjolein harten in ‘Blind Getrouwd’. Het herinnert ons aan Serena Williams, die in november ook op sneakers huwde. Kunnen we van een trendje spreken? Ja en neen, weten ze bij Het Bruidshuis in Antwerpen (Merksem).

 “We hebben inderdaad een publiek voor geklede, ivoorkleurige sneakers”, klinkt het. “Bruidjes willen genieten van hun dag, en dat lukt niet altijd op hoge hakken. Bovendien zijn veel vrouwen tegenwoordig quasi zo groot als hun man, wat hakken minder aantrekkelijk maakt. Maar doorgaans gaat het om heel geklede sneakers, eventueel met kant. Of witte All Stars, dat zie je ook geregeld. Bláuwe Adidas-sportschoenen, dat is echt een statement. Dat zijn enkelingen. Vrouwen met een sterk karakter en rebels kantje. En eigenlijk is het ook wel leuk als alles heel klassiek is, en een vrouw met dat paar schoenen zegt: met dit accent wil ik het net een tikje anders. Anderzijds is het even mooi als het plaatje klopt, tot in de puntjes, met mooie hakken. En dat is in Vlaanderen toch de regel.”

Grootste trouwboetiek ter wereld opent de deuren

Volgende week opent de grootste bruidsmodezaak ter wereld: Koonings The Wedding Palace. Het pand heeft een oppervlakte van maar liefst 11.000 m2 en er zijn meer dan 4.000 verschillende jurken op voorraad. Het TLC-programma ‘Say Yes to The Dress Benelux’ wordt al 3 seizoenen opgenomen in Koonings.

Koonings The Wedding Palace ontstond vijftig jaar geleden, letterlijk in een schuur in Deurne. Om enige verwarring te vermijden: het gaat hier om de gemeente in Nederland. Anno 2018 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de grootste trouwboetiek ter wereld. Naast bruidsmode, kun je er ook communiekleren en avondjurken- en kostuums shoppen. Er worden ook andere gerelateerde diensten zoals beautybehandelingen aangeboden.

Naast het ruime aanbod, wil de boetiek zich vooral onderscheiden door de winkelbeleving. Ramona Koonings, eigenares van de zaak legt uit: “Onze 30 bruidsmodespecialisten nemen aanstaande bruidsparen even mee in een andere wereld. We laten ze alles wat met hun huwelijk te maken heeft, zien en beleven. Eigenlijk geven we ze een voorproefje van de huwelijksdag. Dat maakt de voorbereiding nóg specialer. En dat alles gaat bij ons samen met de echte Brabantse gemoedelijkheid en een hapje en drankje in ons restaurant.”


 

Troukostuum limburg

In het Limburgse Lommel zit sinds 2019 De Trouwpakken Outlet gevestigd aan de Buitensingel 74. Deze Topsuits dochteronderneming is hét adres voor een trouwpak blauw

DJ Trouwfeest

DJ trouwfeest nodig? DJ Tom draait u feest op maat. Boek hier één van de meest gevraagde feest DJ’s van Vlaanderen voor een onvergetelijk huwelijksfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *